Marxilainen Työväenliitto
http://www.mtl-fi.org, mtl@mtl-fi.org
24.7.2006, 16.14

 

TUOMITKAA SIONISMIN RIKOKSET

Solidaarisuutta Libanonin ja Palestiinan kansoille

Yhdysvaltojen aktiivisella tuella ja EU:n hiljaisella hyväksynnällä Israelin armeija on ryhtynyt ihmisten ja infrastruktuurin tuholla nujertamaan kansan tahtoa ja luomaan uutta status quota alueella. Samaan pyrkimykseen kuuluvat hyökkäykset Palestiinassa heinäkuun alusta ja Libanonissa 12. päivästä lähtien.

Kyseessä on rikos ihmiskuntaa vastaan, joka muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta pysyy vaiti. Imperialismi lisää Auschwitzin, Guernikan, Hiroshiman ja Nagasakin barbarisminsa listalle Abu Graibin, Guantanamon ja nyt Libanonin. Armottomilla pommituksilla, käyttäen tykistöä, panssarivaunuja ja laivastoa, Israel tuhoaa järjestelmällisesti kaikki elämisen ehdot: sähkö- ja vesilaitoksia, sairaaloita, kouluja, koteja. Gazassa on lyhyessä ajassa murhattu kymmeniä ihmisiä. Puolitoista miljoonaa ihmistä pidetään käytännössä vankina ilman sähköä, vettä tai ruokaa. Gazan jälkeen tuhoamisretkeä laajennetaan Libanoniin eikä vain sen eteläosaan vaan myös Beirutiin ja pohjoiseen. Tilinteko tähän asti on karmeaa: satoja kuolleita, joista melkein puolet on lapsia, tuhansia loukkaantuneita ja puolimiljoonaa pakolaista. Israel, USA ja EU, jonka ruorissa seisoo tällä hetkellä Suomi puolustavat sionismia tässä kansanmurhassa vetoamalla Israelin oikeuteen puolustautua terrorismia vastaan. Vain naiivi tai sionismin puolustaja voi uskoa, että sotaa käydään kolmen kaapatun israelilaissotilaan vapauttamiseksi. Israelin vankiloissa on 9000 laittomasti pidätettyä palestiinalaista, joku heistä on siepattu Palestiinan vankiloista. Monet ovat siellä yli 20 vuotta ilman oikeudenkäyntiä. Terrorismia on se, että kolmasosa Palestiinan laillisesti ja suurella enemmistöllä valitusta hallituksesta on Israelin vankilassa, eikä palestiinalaisten oikeus taistella elinehdoistaan ja heiltä varastetun maan takaisin saamisesta. Palestiinan kansan kollektiivinen rangaistus on fasististyyppistä terrorismia. Kokonaisen perheen tappaminen uimarannalla sionismin laivaston tulituksessa, se on terrorismia. Juutalaisen Haaretz-lehden mukaan palestiinalaisen parlamentin Hamas-jäsenten pidätys oli suunniteltu viikkoja ennen korpraali Gilead Shalitin sieppausta ja sen oli hyväksynyt kenraali Menny Mazoz. Suunnitelma vietiin kuukausi aikaisemmin sisäministeri Avi Dichterin pöydälle ja se piti sisällään Gazan pohjoisosan valtaamista ja Beit Hanounin muuttamista aavekaupungiksi. Suunnitelma on toteutunut ja toistaiseksi kolmas osa Gazasta on sionistien käsissä.

Condoleeza Rice lähtee maanantaina (24.7.) Roomaan neuvottelemaan Lähi-idän kysymyksestä muiden imperialistien kanssa. Pöydässä ei istu Hizbollah eikä Syyria. USA:n ulkoministeri puhuu jo avoimesti alueen status quon muuttamisesta ja siitä, että tulitauko olisi tällä hetkellä valheellista, ennen kun Hizbollah on nujerrettu. Tämä antaa sionisteille avoimet kädet jatkaa siviilien silmitöntä tappamista. Beirutin eteläistä osaa moukaroidaan vain siksi, että siellä asuu köyhiä ihmisiä, jotka sattuvat olemaan siianmuslimeja. "Syyria tietää mitä on tehtävä" sanoi presidentti Bush. Tarkoitus järkyttää alueen tasapainot alkoivat Harririn murhan yhteydessä. Provokaatio pakotti Syyrian joukot pois Bekaan laaksosta. Silti "värillisen vallankumouksen" Jushtshenkon tapaisen marionetin asettaminen valtaistuimelle ei riittänyt saadakseen sisällissodan voittajat ahtaalle. Hizbollah voitti amerikkalaiset ja pakotti ne pois Libanonista vuonna 1983. Vuonna 2000 järjestö, joka iskee ainoastaan sotilaskohteisiin - toisin kuin sionistit - pakotti israelilaiset pois eteläisestä Libanonista, jota olivat pitäneet miehitettynä 22 vuotta. Libanonin armeija on toistaiseksi katsonut kansanmurhaa sivusta. Silti sen riveissä on paljon Hizbollahin kannattajia, jotka tarvittaessa ovat valmiita kääntämään aseet nukkehallitusta vastaan. Hizbollah on toistaiseksi torjunut kaikki Israelin maajoukkojen miehitysyritykset. Tämä on saanut jenkit puhumaan YK-lähettiläänsä (John Bolton) suulla siitä, että tulitauko olisi mahdollista mikäli rauhanturvaajiksi hyväksyttäisiin alueelle Nato.

Ratkaisu Lähi-idän ongelmaan ei ole sionismi ja rappiovaiheessa olevan imperialismin puolustaminen. Kuoleman tuskassaan tämä ei voi tarjota muuta kuin täydellistä tuhoa, verta ja kyyneleitä. "Kaksi valtiota kahdelle kansalle"-iskulause ei ole ratkaisu ongelmaan. Niin palestiinalaisen kuin juutalaisenkin kansan etujen mukaista olisi sionismin, kuninkaiden ja sheikkien kumoaminen ja alueen kansojen sosialistisen federaation perustaminen. Marxilainen Työväenliitto yhdessä CRFI:n (Committee for the Refoundation of the Fourth International) kanssa kutsumme kansainväliseen mobilisaatioon Palestiinan ja Libanonin kansojen puolustamiseksi, jotta:

- pommitukset loppuisivat välittömästi

- miehitysjoukot poistuisivat heti Länsirannalta, Gazasta ja Libanonista

- poliittiset vangit vapautettaisiin heti Israelin vankiloista

- kaikki pakolaiset saisivat palata kotimaahansa ehdoitta

CRFI korostaa, että yhteinen taistelu rintarinnan työläisjuutalaisväestön ja palestiinalaismassojen välillä pitäisi alkaa heti. Taistelu on johtava sionistisen apartheid järjestelmän tuhoon ja maallisen tasavallan perustamiseen koko Palestiinan historialliselle alueelle, joka olisi osa laajempaa Lähi-idän Sosialistista Federaatiota.

- Alas sionismi ja imperialismi

- Osallistukaa sodan vastaisiin mielenosoituksiin

23.7.2006

Marxilainen Työväenliitto