Marxilainen Työväenliitto
http://www.mtl-fi.org, mtl@mtl-fi.org
27.5.2007, 1.29

 

Äärioikeiston uhka maailmalla ja meillä!

Viime aikoina erilaiset fasistiset ja rasistiset puolueet ovat saaneet huomattavia vaalivoittoja Euroopan alueella. Näitä järjestöjä on äänestänyt niin pienporvaristo kuin työläisetkin. Se, että työläiset äänestävät fasisteja, johtuu pääosin siitä, että parlamentaarinen vasemmisto on esittänyt täysin linjatonta ja usein oikeistolaistakin politiikkaa. Näin ollen työläiset saattavat äänestää populistisia oikeistolaisia, joiden näennäinen vasemmistolaisuus hämää.

Saksassa äärioikeisto on selkeästi muuttanut taktiikkaansa. Se on muukalaisvihan lisäksi alkanut käyttää anti-imperialistisia sekä anti-amerikkalaisia iskulauseita lentolehtisissään. Ensi kesän G8-maiden kokouksessa Rostockissa, Saksan fasistit pitävät oman mielenosoituksensakin NPD:n (Nationaldemokratische Partei Deutschlands ) johdolla. Tähän kun lisätään se, että reformistivasemmistolla ei ole tarjota muuta kuin tyhjiä "paremman maailman" puolesta sekä "inhimillistä kapitalismia" -fraaseja, ei ole ihmekään että fasistit saavat vaalivoittoja ja kannatusta.

Tulevaisuudessa tulemme näkemään entistä suurempia kannatuslukuja NPD:lle ja muille fasisteille, eikä vain Saksassa vaan myös muualla. Kaiken tämän lisäksi Saksassa fasisteilla on ollut perinteisesti erittäin läheiset ja hyvät suhteet poliisiin ja saksan tiedustelupalveluun. Vaikka Saksassa tilanne näyttää pahalta, pitää muistaa, että siellä on aina ollut voimakasta vastarintaa oikeistoa kohtaan. Militanteinkin antifasismi jää pelkäksi kulipäitten kanssa tappeluksi, jos se ei esitä syitä ihmisten ahdingolle ja todellisia vaihtoehtoja vallitseville ja fasistien ehdottamille yhteiskuntamalleille.

Venäjällä tilanne on ollut 2000 luvulla todella huono. Äärioikeisto on kasvanut rajusti. Rasistisia hyökkäyksiä tapahtuu lähes päivittäin Pietarissa ja Moskovassa. Se että hallitus lietsoo tsetseenivihana - jolla se perustelee sotaa Kaukasuksella - vain pahentaa tilannetta.

Suomessa tilanne on myös huono, vaikka sitä ei yleisesti tiedostetakaan. Enää ei näy mustapaitojen avoimia marsseja ja kokouksia niin kuin 90-luvun alkupuolella. Tästä huolimatta pinnan alla piilevän xenofobian voi aistia kuka tahansa, joka kuuntelee yleistä keskustelua. Tästä kertoo myös se, että perussuomalaiset saivat huomattavan vaalivoiton viime vaaleissa. Vaikka Soinin puheet eivät näennäisesti ole äärioikeistolaisia (hänen puheensa ovat usein vasemmistolaisempia kun parlamentaarisella vasemmistolla) on PS:n taustaideologia ja sen ideologit hyvinkin fasistisia.

Taistelussa äärioikeistoa vastaan meidän pitää aina muistaa sen luokkaluonne. Siitä huolimatta että jotkut työläisyksilöt muodostavat tällä hetkellä fasististen liikkeiden väkivaltaiset voimat, äärioikeiston tarkoitus on aina pönkittää hallitsevan luokan valtaa, silloin kun se ei enää pysty hallitsemaan joukkoja parlamentaarisin keinon, se ottaa käyttöön rasismin, jotta saisi syytettyä jotain muuta oman järjestelmänsä toimimattomuudesta.

Syy siihen että ihmiset ovat köyhiä, ei johdu ihon väristä, mistä on kotoisin tai mitä kieltä puhuu, vaan syy on rappeutuvassa markkinataloudessa itsessään. Ainoa keino taistella äärioikeistoa vastaan on laaja työväenluokan yhteisrintama. Sillä fasismin vastaisessa taistelussa, me emme voi luottaa vanhaan valtaan emmekä edes niihin porvarillisiin liikkeisiin, jotka sanovat olevansa antifasistisia, mutta jotka loikkaavat barrikadien toiselle puolelle samalla kun aletaan puhumaan työläisten vallasta tai tehtaiden sosialisoimisesta. Taistelu fasismia vastaan on luokkakysymys ja sota fasismia vastaan on luokkasotaa!

- No Pasaran!

Henri Häkkinen

Huomautus! Kreikan, Italian ja espanjan fasistit ovat lähdössä Saksaan osoittamaan mieltään G8-maiden kokouksen yhteydessä Saksan NPD kanssa. Antifasistit jotka olette lähdössä osoittamaan mieltään G8 maiden kokouksen aikana kehotetaan varovaisuuteen ja varautumaan mahdolliseen fasistien hyökkäykseen. Suosittelen, että aktivistit suunnittelisivat itsepuolustustaktiikoita.

-- No virus found in this incoming message. Checked by AVG Free Edition. Version: 7.5.472 / Virus Database: 269.8.0/818 - Release Date: 25.5.2007 12:32