Marxilainen Työväenliitto
http://www.mtl-fi.org, mtl@mtl-fi.org
14.1.2008, 0.39

 

Britit värväävät lapsisotilaita

Kyllästymiseen asti olemme saaneet lukea juttuja länsimaiden lehdistöissä siitä, että eri sisällissodissa Afrikassa käytetään lapsisotilaita.

Alaikäisten tyttöjen raiskauksien lisäksi tämäkin moraalisesti tuomittava teko kuuluu primitiivisten kansojen tekoihin. Näin siis länsimedioiden mukaan. Viime aikoina olemme kuitenkin nähneet pikkujuttuja aiheesta, miten YK:n sotilaat raiskaavat lapsia, tai vielä kammottavampia juttuja siitä, että Tshadista on siepattu lapsia, jotka päätyvät sitten adoptoiduksi ja joskus sivistyneen maailman, kapitalismin metropolien bordelleihin.

Joseph Rowntreen -säätiön äskettäin ilmestynyt muistio syyttää Britannian armeijan siitä, että se on aloittanut propagandakampanjan kouluissa, jossa sota ja militaristinen elämä kaunistetaan. Propagandan kohderyhmä on lapsia 7-vuotiaista lähtien.

Samoin kuin USA:lla, niin myös brittiarmeijalla on värväysongelmia Afganistanissa ja Irakissa epäonnistuneiden monivuotisten operaatioiden vuoksi. Nyt armeija vierailee jopa ala-asteen kouluissa, ja esittelee uraa armeijassa jännittävänä ja täynnä seikkailua, haasteita ja aksionia olevana kokemuksena. Sotiminen maailman eri kolkissa tarjoaa värvääjien mukaan, ainutlaatuisia tilaisuuksia matkustaa ympäri maailmaa.

Säätiön tekemän tutkimuksen mukaan, puolet 16-22 vuotiaista värvätyistä nuorista eroaa, ja yksi viidestä aikoo tehdä samoin ensi tilaisuuden tullen.

Britannia on EU:n ainoa jäsenmaa, jossa sallitaan armeijaan rekrytointia nuorten keskuudessa näiden täytettyä 16 ikävuotta. Toki värvääminen henkisellä tasolla alkaa paljon aikaisemmin.

Lähde

-- No virus found in this incoming message. Checked by AVG Free Edition. Version: 7.5.516 / Virus Database: 269.19.2/1221 - Release Date: 12.1.2008 14:04