Marxilainen Työväenliitto
http://www.mtl-fi.org, mtl@mtl-fi.org
14.1.2008, 0.46

 

Nato käytti lapsia miinojen etsinnöissä Afganistanissa

NATO -johtoiset ISAF-joukot (International Security Assistance Force) Afganistanissa ovat raivanneet maamiinoja maastosta, johon on kylvetty räjähteitä niin kauan kuin maassa on ollut sota, eli aina. Raadollista tässä on se, että miinojen etsimisessä ei käytetty laitteita vaan lapsia. Entinen ISAF:n korkea saksalainen virkailija kertoi, että miinojen etsinnässä lapsia on käytetty toistuvasti.

Achim Wohlgetan toteaa "Viimeinen asema" -kirjassaan, että tapa, millä vuonna 2002 toteutettiin miinanetsinnät oli erityisen julma. Oletetulle miinakentälle heitettiin omenoita, joita hakemaan syöksyi joukko nälkäisiä afgaanilapsia. Jos ei lapsien ruumiita lentänyt ilmaan, alue julistettiin miinavapaaksi. Saksan sotilailla Afganistanissa on erityisen huono maine.

Aikaisemmin on julkaistu kuvia, joissa saksalaissotilaat poseeraavat pitäen kädessään uhriensa pääkalloja ja natsitunnuksia käyttäen. Afganistanissa "palvelee" 3500 saksalaista sotilasta maan pohjoisessa osassa. Viime aikoina amerikkalaisten taholta on ollut paineita Saksan suuntaan lähettää lisää sotilaita. Myös saksalaissotilaiden kidnappaukset ovat kiihtyneet viime aikoina talebanien etenemisen myötä.

Mielipidemittausten mukaan valtava enemmistö Saksan kansasta vastustaa Afganistanin miehittämistä ja kannattaa saksalaisjoukkojen pikaista kotiutumista.

Lähteet

Global Research, January 12, 2008

IRNA - 2008-01-10

-- No virus found in this incoming message. Checked by AVG Free Edition. Version: 7.5.516 / Virus Database: 269.19.2/1221 - Release Date: 12.1.2008 14:04