Marxilainen Työväenliitto
http://www.mtl-fi.org, mtl@mtl-fi.org
2.2.2008, 19.45

 

EU-Kreikka. Yhteenottoja Ateenan keskustassa tänään

Yhteenottoja Ateenan keskustassa tänään. Fasistinen järjestö Chrisi Avgi oli kutsunut väkensä kokoontumaan mielenosoitukseen Kolokotronis -aukiolle. Anarkistit olivat ennen sitä vallanneet aukion ja laittaneet barrikadeja ympärillä oleville kaduille. Fasistit hakattiin ja heidän joukkojaan hajotettiin.

Taisteluissa yksi fasisti puukotti yhtä anarkistia, mutta tällä hetkellä nuorukainen voi paremmin ja pääsi pois sairaalasta.

Pian tämän jälkeen mellakkapoliisit hyökkäsivät fasistien tukena anarkisteja vastaan. Käytettiin pamppua ja kemikaalikaasuja. Sillä aikaa noin tuhannesta vasemmistolaisesta ihmisestä koostuva joukko saapui paikalle anarkistien tueksi. Poliisin hyökkäys torjuttiin. Tällä hetkellä poliisi on perääntynyt, keskustassa on rauhallista lukuun ottamatta muutamia nuotioita ja barrikadeja.

Thessalonikissä anarkisti-, kommunisti- ja maahanmuuttajanuoret hajottivat äsken Chrisi Avgin toimiston. Sen seiniin kirjoitettiin maalilla: Ei koskaan enää fasismia!

02.02.2008

Skai-kanavan uutisvideo

sekä indymedian kuvia

-- No virus found in this incoming message. Checked by AVG Free Edition. Version: 7.5.516 / Virus Database: 269.19.18/1255 - Release Date: 1.2.2008 9:59